Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

413 kohdetta, 601517 valmismatkaa
Bulgarian valttikortit lienevät ennen kaikkea edullisuus ja lyhyt lentomatka. Niiden lisäksi lomailijoita ilahduttavat upeat hiekkarannat, monipuolinen hotellitarjonta sekä tasaisen aurinkoinen ja lämmin sää. Toki Bulgariasta löytyy myös kaunista luontoa, kiehtovaa historiaa ja hyvät ostosmahdollisuudet.
Mustanmeren rannalla sijaitsevista lomakohteista löytyy varmasti suosikki jokaisen matkailijan makuun. Ja hintatason ollessa edelleen suhteellisen edullinen, voi Bulgarian harrastuksista, herkuista ja ostosmahdollisuuksista nauttia hyvillä mielin.

Sunny Beach – suurin ja suosituin

Sunny Beachin vetonaula on yli 7 km pitkä ja loivasti syvenevä hiekkaranta, jossa voi viettää aurinkoista rantaelämää ja harrastaa monenlaista vesiurheilua. Myös muuta tekemistä löytyy kaikenikäisille: voit vierailla esim. Action Aquapark -vesipuistossa, hypätä minijunana kyytiin tai vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin tai kuluttaa aikaasi shoppaillen. Sunny Beachillä on hyvä ostostarjonta ja Burgasin kaupungista n. 30 minuutin bussimatkan päästä löytyy ostoskeskuksia sekä merkkiliikkeitä.
Toki Sunny Beachillä on tarjolla myös hyvää ruokaa ja auringonnousuun asti juhlimista. Kohde viehättääkin erityisesti juhlivaa nuorisoa, mutta kyllä täällä viihtyvät myös varttuneempi väki sekä lapsiperheet. Hotellin voi omien mieltymystensä mukaan valita joko rannan tuntumasta, keskustan hulinasta tai vähän rauhallisemmilta alueilta Sunny Beachin laitamilta.
Sunny Beachilla on paljon kaikkea, ja kaupungissa on helppoa ja turvallista liikkua. Jokaiselle varmasti löytyy mielekästä tekemistä. Helppo paikka lomailla ja rentoutua.”

Nessebar – kulttuurin kehto

Nessebarissa lomaillessasi pääset auringon ja meren ohella nauttimaan myös kulttuurista sekä pikkukaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Nessebarin kaupunki koostuu kahdesta osasta: uudesta ja vanhasta kaupungista. Suurin osa hotelleista sekä kaupungin kaksi suurinta rantaa sijaitsevat uudessa kaupungissa. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva vanha kaupunki kätkee sisälleen tuhansien vuosien historian ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Nessebarissa on myös useita hyviä kahviloita ja ravintoloita, joissa on aina tarjolla tuoretta kalaa. Jos lomailet Sunny Beachillä, pääset Nessebariin kätevästi minijunalla.
Sunny Beachin kainalossa oleva Unescon maailmanperintökohde Vanha Nessebar kietoo vierailijan tiukasti otteeseensa.”

Kultahietikko – kestosuosikki

Kultahietikko on klassinen lomakohde, jossa meno on rentoa nuorekasta ja iloista. Täällä viihtyvät niin perheet, nuoriso kuin kaikenikäiset pariskunnatkin.
Kultahietikolla nautit lomasta monta kilometriä pitkän hyvin hoidetun hiekkarannan äärellä, ja kun nälkä yllättää voit pistäytyä johonkin rantakadun tai pääkadun varrella sijaitsevista lukuisista ravintoloista. Vaihtelua rantaelämään tuovat esim. minijuna-ajelu tai vaikkapa vierailu Aquapolis-vesipuistossa. Ostosmahdollisuudet ovat myös hyvät, ja halutessasi vieläkin enemmän valikoimaa voit suunnata noin 16 km päässä sijaitsevaan Varnaan, jossa on kaksi suurta ostoskeskusta. Päivän päätteeksi vilkas yöelämä imaisee mukaansa ja jatkuu pitkälle aamuun.

Albena lapsiperheiden paratiisi

Noin 15 km Kultahietikon pohjoispuolella sijaitseva pikkuinen Albena on erinomainen perhelomakohde. Täällä hiekkarantaa riittää lähes silmänkantamattomiin ja tunnelma on rento ja rauhallinen. Matala hiekkaranta on turvallinen myös perheen pienimmille ja päivät Albenassa kuluvatkin pääosin leppoisasta rantaelämästä nauttien. Jännitystä ja vaihtelua lomapäiviin tuovat erilaiset harrastus- ja vesiurheilumahdollisuudet minigolfista parasailingiin (vetovarjo). Albenasta on myös helppo lähteä ostosretkelle Varnan kaupunkiin.
”Suosittelen kaikille ja etenkin perheille, koska kaikki otettu huomioon. Paras paikka missä olen käynyt vuosiin.”

Balchik – leppoisaan lomailuun

Myös paikallisten keskuudessa suosittu Balchik sijaitsee reilut 10 km Albenasta pohjoiseen. Kaupungin vetovoima piilee sen rauhallisuudessa. Täällä ei ole suuria diskoja, vesipuistoja tai huvikeskuksia vaan viehättävä keskusta, ihana ranta, hieno rantapromenadi sekä useita mukavia ravintoloita. Yläkaupungin puolella on pieniä putiikkeja, joissa myydään mm. käsitöitä. Täällä voit kokeilla perinteistä mutakylpyä Touzlatassa tai vierailla kuningatar Marian kesäpalatsissa ja sen upeassa puutarhassa.
”Mikäli haluat viettää rauhaisan loman, jossa aika pysähtyy, suosittelen lämpimästi.”

Parasta perheille – White Lagoon Beach Resort

Balchikin ulkopuolella, aivan rannan tuntumassa sijaitseva White Lagoon Beach Resort -hotelli on oiva valinta lasten kanssa matkustaville. Rannalle rakennetulla allasalueella on kaksi suurta allasta sekä erillinen lastenallas. Hotellissa on huoneistoja myös isommille perheille, jopa 8 hengelle. Lasten rakastamat maskotit Lollo ja Bernie järjestävät hauskoja seikkailuja lapsille.
 
Lainaukset: Tjäreborgin asiakkaiden matkakertomukset
Kuvat: Tjäreborg
Kirjoittaja on Tjäreborgin Copywriter Elli, joka haluaisi viettää perheloman White Lagoon Beach Resortissa.

Katso myös