Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

269 kohdetta, 737410 valmismatkaa
Goan värien, tuoksujen, äänien ja makujen ilotulitus on huikea kokemus niin ensikertalaiselle kuin useamminkin Goassa vierailleelle matkailijalle. Länsi-Intiassa sijaitseva Intian pienin osavaltio Goa tunnetaan paikallisten vieraanvaraisuuden ja ystävyyden lisäksi hienohiekkaisista rannoistaan, joita on silmänkantamattomiin. Ne tekevät Goasta ihanteellisen kohteen idän eksotiikasta kiinnostuneelle lomailijalle. Goa on lisäksi yksi aurinkovarmimmista talvilomakohteista.
Goan lukuisille rannoille on tyypillistä rento tunnelma ja kauniit auringonlaskut, joita intialaiset ja lomailijat menevät rannalle ihailemaan. Kun sää on kirkas, saa rannalla kokea uskomattoman kauniin ja taianomaisen näyn kun vaaleanpunainen aurinko painuu horisonttiin. Näky on kaunis vaikka sää ei olisikaan ihan kirkas. Auringonlaskun seuraamiseen ei kyllästy vaan sitä tulee joka iltainen ohjelmanumero Goan matkalla. Joillakin rannoilla on baareja ja ravintoloita, jonne ihmiset kerääntyvät auringonlaskua seuraamaan.

Pohjois-Goan rannat

Pohjoisen suosittuja rantoja ovat Calangute ja Baga sekä hieman rauhallisempi Candolimin ranta. Erikoisuutena voidaan mainita Vagatorin ja Anjunan hippirannat, jotka ovat kukkaiskansan suosiossa. Anjunan rannalla järjestetään keskiviikkoisin hippimarkkinat. Pohjois-Goassa on runsas  hotellivalikoima useimpien hotellien sijaitessa parinsadan metrin päässä rannasta.

Keski-Goan ja Panajin ranta

Pääkaupungin Panajin oma ranta on nimeltään Miramar, jonne paikalliset saapuvat iltaisin ihailemaan upeaa auringonlaskua. Miramarin rannalla merivirtaukset ovat voimakkaat ja sen takia uiminen rannalla on kiellettyä. Panajissa sijaitseva Goa Marriott Resort -hotelli on ihastuttava hotelli isoine, kauniine uima-allasalueineen, jolta avautuvat hienot näkymät merelle ja Mandovi-joelle.

Etelä-Goan rannat

Kaunis rannikko levittäytyy 28 km pituudelle. Ranta on monin paikoin aivan autio, joten on helppo löytää rauhallinen alue tai poukama, jossa voi nauttia rantaelämästä omassa rauhassa. Etelän tunnetuimpia rantoja ovat Colva ja paratiisirannaksi kutsuttu Palolem. Muita kauniita rantoja ovat mm. Majorda, Benaulim, Calvelossim ja Varca. Laskuveden aikana rannalla voi pyöräillä vedenrajaa pitkin pienestä kalastajakylästä toiseen. Etelä-Goa ja sen upeat hiekkarannat houkuttelevat lepoloman viettoon.

Herkullisia makuja – tandoorivartaita ja meren herkkuja

Goalainen keittiö on sekoitus intialaista ja portugalilaista. Ruoka Intiassa on edullista ja hyvää sekä hyvin maustettua. Intiassa ruoan tarkoituksena on ravita ruumis, mutta myös miellyttää silmää ja mieltä. On olemassa sääntö kuudesta "rasasta" eli mausta, joiden tulisi sisältyä jokaiseen ateriaan – makea, suolainen, kirpeä, karvas, hapan ja pistävä. Intiassa yleisimmin syötävä liha on joko lammasta, vuohta tai kanaa. Maan tunnetuimpia erikoisuuksia ovat tandoori-liharuoat, jotka kypsennetään erityisissä savirakenteisissa tandoori-uuneissa yrttimarinadissa hauduttamisen jälkeen. Kala- ja äyriäisruoat ovat myös yleisiä goalaisen ravintolan ruokalistalla.
Ruokajuomana käytetään yleensä pullotettua mineraalivettä tai kivennäisvettä, mutta myös virvoitusjuomia, vastapuristettuja hedelmämehuja tai paikallista olutta juodaan paljon ruokailun yhteydessä. Paikallisia erikoisuuksia ovat lassi (vedellä ohennettu ja suolalla maustettu jugurtti) ja feni (cashew’sta tai kookoksesta valmistettu juoma).

Ostoksia – silkkiä, sisustustarvikkeita, koruja, mausteita

Goassa shoppaillaan paljon markkinoilla, joilla on lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa - värikkäitä kankaita, huiveja, päiväpeittoja, tyynynpäällisiä, sisustustarvikkeita, koruja ja paljon, paljon muuta. Myös intialaiset sarit ja muut vaatteet ovat kivoja tuliaisia ystäville – tai vakkapa itselle. Kauniit, värikkäät varvassandaalit ovat joka naisen toivetuliainen. Lauantai-iltaisin Pohjois-Goassa järjestettävien "Saturday Night Market" -markkinoiden sanotaan olevan shoppailijan paratiisi. Pääkaupungissa Panajissa on paljon kauppoja ja liikkeitä.
Goan lomaan sisältyy kaikki ne ainekset, josta lomalla unelmoidaan – vaaleahiekkaisia rantoja, mielenkiintoisia retkiä, upeita auringonlaskuja, hienoja makuelämyksiä ja hymyileviä ihmisiä.
Tämän jutun on kirjoittanut Tjäreborgin tiedottaja Arja, joka on lomaillut Goassa neljä kertaa; yhden kerran Pohjois-Goassa, yhden kerran Etelä-Goassa ja kaksi kertaa Keski-Goassa Panajin kaupungissa. 

Katso myös