Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

269 kohdetta, 732449 valmismatkaa

Fuengirolan eläintarha ei ole suuruudella pilattu, mutta toimiva ja viihtyisä käyntikohde se on. Eläintarhassa viihtyvät myös sen asukit, joita ei ole häädetty kaltereiden taakse.

Fuengirola on monelle matkailijalle tuttu kohde Espanjan Aurinkorannikolla. Sen keskustasta, härkätaisteluareenan vierestä, löytyy myös eläintarha. Vierailu siellä kuuluu Fuengirolan must-kohteisiin.

Eläintarha avattiin El Espinarissa 1971 ja sitä laajennettiin myöhemmin nykyiseen kahden hehtaarin kokoonsa. Koko alue pantiin uusiksi 1999, jolloin vanhat eläinhäkit hävitettiin ja eläimille rakennettiin mahdollisimman luonnonmukaiset kodit. Ovet avattiin vierailijoille uudelleen 2001. National Geographic -lehti on arvioinut Fuengirola Zoon yhdeksi Euroopan nykyaikaisimmista eläintarhoista.

Ja upeaa työtä tosiaan on tehty. Puu-, kivi- ja rinneinstallaatiot on enimmäkseen tehty betonista, mutta ne ovat huomattavan aidon näköisiä. Eläintarhan ikonina on 26-metrinen baobab-puu, joka siis on jäljitelmä, mutta todella hyvin tehty. Sumatrantiikerit vaeltavat Angkorin temppelin raunioissa.

Vesi on tärkeä elementti, joka virtaa jokina ja putouksina joka puolella aluetta. Eläintarhan yleisvaikutelma on trooppinen, se on todellakin keidas keskellä Fuengirolan kivikaupunkia. Eläintarhassa yhdistyy kolme eläin- ja kasvimaailmaa, Madagaskarin salaperäinen metsä, päiväntasaajan Afrikka ja Kaakkois-Aasia.

Tänään eläintarhassa on yhteensä vajaa tuhat eläintä, lajeja noin 90. Jokaisella on tietysti omat suosikkinsa, mutta takuuvarmoja hittejä ovat gorillat, simpanssit, orangit ja monet muut apinalajit sekä tiikerit ja leopardit.

Tiikerin tai leopardin voi todellakin nähdä ihan lähietäisyydeltä. Vaikka välissä on bamburuo'on näköinen aita, se on todellisuudessa rautatankoja. Moni innostuu kuvaamaan itsensä leopardin kanssa, kun välissä ei ole kuin luodinkestävä lasi. Eikä pidä unohtaa krokotiileja, jotka laiskanlaisesti liikuskelevat elementissään.

Lintuihin voi tutustua ilman minkäänlaisia väliseiniä. Papukaijat saattavat tulla istumaan kädelle ja kakadut jostakin syystä innostuvat pureksimaan vieraiden kenkiä.

Eläintarha ei siis ole pinta-alaltaan suuri eikä sen lajimäärä iso. Tärkeintä onkin ollut oivaltaa alueen hyödyntäminen mahdollisimman miellyttäväksi kokemukseksi niin vierailijoille kuin asukeille.

Fuengirola Zoo on mukana monissa suojeluohjelmissa ja ollut aktiivisesti opastamassa alueen koululaisia luonnonystäviksi. Itse tarhassa käy koululaisia vuosittain yli 50 000, mutta eläintarhasta vieraillaan myös kouluissa. Itse eläintarhassa pyörii myös vierailijoita ihastuttava lintu- ja nisäkäs-show.

Heti eläintarhan vieressä on maanalainen parkkipaikka, joten autolla pääsee vaivattomasti perille. Samoin bussi- ja juna-asemat ovat kävelyetäisyydellä. Eläintarhan yhteydessä on ravintola ja matkamuistokauppa.

Eläintarha on avoinna joka päivä klo 10.00 eteenpäin. Osoite on C/ Camilo José Cela 6-8.
Espanjankieliset nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.bioparcfuengirola.es

Teksti: MEDIATAJU OY
Kuvat: EPA, MEDIATAJU OY

Matkatarjouksia

Katso myös