Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

508 kohdetta, 760463 valmismatkaa

Kaipaatko tekemistä auringossa paistattelun vastapainoksi? Tutustu Gran Canarian kulttuuri- ja luontokohteisiin.

Playa del Inglésin niemen kärjessä levittäytyvät Maspalomasin dyynit ovat mitä mainioin paikka upottaa varpaat hiekkaan. Dyynit on luonnonsuojelualuetta, ja niiden lähellä kohoaa kaunis El Faro de Maspalomasin majakka.

Noin 400 000 asukkaan Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki ja Gran Canarian ainoa paikka, jossa pääsee todellisen kaupunkielämän makuun. Tutustu vanhankaupungin Unesco-listattuihin, keskiaikaisiin Vagueta-kortteleihin, shoppaile Trianan ostoskadulla ja pulahda vilvoittelemaan Atlanttin aaltoihin Las Canterasin, Las Alcavanerasin tai San Cristobalin rannalla.

Las Palmasissa pääsee nauttimaan myös kuvataiteista. Centro Atlántico de Arte Moderno on mainio nykytaiteen museo, jonka peruskokoelmassa on kanarialaista ja kansainvälistä taidetta 1900-luvulta. Lisäksi esillä on vaihtuvia näyttelyitä.

Kolumbuksen arvellaan pysähtyneen Las Palmasissa vuonna 1492. Löytöretkeilijälle omistettu museo majailee Casa de Colón -nimisessä talossa, jonka aiemmat asukkaat olivat kaupungin kuvernöörejä. Museossa on esineistöä ja tietoa Kolumbuksen matkoista, valtamerilaivoista ja Las Palmasin historiasta.

1700-luvulta peräisin oleva Basílica de la Virgen del Pino on pyhitetty Gran Canarian suojeluspyhimykselle, jonka kerrotaan ilmestyneen läheisen männyn latvassa 1400-luvulla. Tarina teki paikasta nopeasti suositun pyhiinvaelluskohteen.

Johannes Kastajan katedraali Arucasissa on paikallisten arkkitehtien ja taiteilijoiden taidonnäyte. Se on rakennettu vuonna 1909.

Guayadequessa niin asunnot, ravintolat, kirkko kuin museokin on hakattu kallion sisään. Luola-asumukset ovat paikallisten keskuudessa suosittuja loma-asuntoja.

Viehättävä Puerto de Mogán on rakennettu veden äärelle. Monien kanaviensa ja siltojensa vuoksi se on saanut kutsumanimen ”Kanarian Venetsia”. Idyllinen pikkukaupunki valkoiseksi rapattuine taloineen, kukkaköynnöksineen ja sataman aalloissa keinuvine veneineen on romanttinen päiväretkikohde.

Palmitos Park on mainio vierailukohde koko perheelle. 20 hehtaarin alueella on tuhansia papukaijoja ja muita eksoottisia lintuja, joista suuri osa lentelee puistossa vapaasti. Lisäksi puistossa näkee liskoja, perhosia, kaloja ja apinoita. Näköalat hivelevät silmiä.

27 hehtaarin kokoisen Jardín Botánico Canario Viera y Clavijon perusti 50-luvulla ruotsalaisbotanisti Sven Erik Sventenius. Tafira Bajan kylän läheltä löytyvä puutarha hemmottelee vieraitaan tuhansin ihastuttavin kasvein ja kukkasin.

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: Islas Canarias Kanariansaarten matkailutoimisto, SXC, Wikimedia Commons

 

Matkatarjouksia

Katso myös