Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

269 kohdetta, 737410 valmismatkaa
Puolikuun muotoinen Kroatia on saanut luontoäidiltä paljon - hedelmällisiä tasankoja, metsäisiä vuoria ja maalauksellisia rantoja. Ja kaiken kukkuraksi kristallinkirkkaat turkoosinväriset uimavedet, joista Kroatia on erityisen kuuluisa. Kroatia on tunnettu myös maukkaasta keittiöstään ja tarjolla on tuoreista aineksista valmistettuja herkkuja. Kroatian lähinaapuri Italia on vaikuttanut suuresti kroatialaiseen keittiöön ja monen ravintolan ruokalista onkin hyvin italialaissävytteinen.
Kroatian matkaa suunnitellessa on varaa mistä valita. Lomakohteita on paljon ja kaikkia niitä voisi suositella. Kroatiaan pääsee kesällä mukavasti joko tilauslennolla ja suorilla reittilennoilla Dubrovnikiin, Splitiin ja Pulaan. Kun matkustaa Splitiin tilauslennolla, voi loman viettää kiehtovassa Splitin kaupungissa, jossakin kauniissa Makarska Rivieran lomakohteessa tai vaikkapa pittoreskillä Hvarin tai Bračin saarella.

Makarska Riviera – Baska Voda, Brela, Makarskan kaupunki ja Gradac

Makarska Riviera on monien mielestä Adrianmeren kaunein Riviera maiseman kontrastiivisuuden vuoksi. Makarska Rivieran lomakohteita ovat mm. Baska Voda, Brela, Makarskan kaupunki ja Gradac.
Baska Voda on pieni idyllinen kylä, jossa on kauniita rantoja ja viihtyisä satamakatu. Kylän pääkadun varrella on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Baska Voda sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Brelasta ja matka kylästä toiseen taittuu nopeasti silmiä hivelevän kaunista pinjapuiden varjostamaa rantakatua pitkin.
Makarska Rivieran suurin kaupunki on 15 000 asukkaan Makarska, jossa on kaunis satama, hyvät ostosmahdollisuudet sekä paljon ravintoloita ja baareja. Baska Vodasta on matkaa Makarskan kaupunkiin n. 10 km. Makarska Rivieran upeat maisemat houkuttelevat patikoimaan ja 10 kilometrin pituisen matkan voi taittaa jalkaisin uskomattoman kaunista meren viertä kulkevaa reittiä pitkin. Matkan varrella voi ihastella pieniä uimapoukamia ja idyllisiä pikku kyliä.
Makarska Rivieran eteläisin lomakohde Gradac on tunnettu pitkistä rannoistaan ja pitkästä rantakadustaan. Myös täällä merivesi on kristallinkirkasta ja rannat ovat pikkukivirantoja. Rantakadun varrella on useita viihtyisiä ruokapaikkoja, jotka tarjoavat kroatialaisia erikoisuuksia sekä pizzaa ja pastaruokia. Illan tullen rantakadun ravintolat valoineen tekevät kadusta satumaisen kauniin. Gradacista on hyvät laivayhteydet pikku saarille.

Pittoreski saari Hvar – keskiaikaisia rakennuksia, pikku kujia ja kristallinkirkas meri

Hvarin saarella lomakohteina ovat mm. Jelsa ja Hvarin kaupunki. Kun Jelsaan saapuu laivalla, sokaistuu täysin sataman kauniista rantakadusta, vanhoista rakennuksista, viihtyisistä ravintoloista ja keskiaikaisesta tunnelmasta. Meriveden kirkkautta ei voi olla ihmettelemättä, kerta toisensa jälkeen se näyttää yhtä uskomattomalta.
Historiallinen Hvarin kaupunki on saaren suurin asutuskeskus, vaikka kaupunki ei olekaan suuri. Hvarin kaupunki avautuu satamasta, jossa paikalliset kalastusalukset vievät yhtä paljon tilaa kuin hienostuneet purjeveneet maailman joka kolkasta. Kaupungissa ovat tallella 700 vuotta vanhat muurit. Hvar on ollut yksi Kroatian merkittävistä renessanssikeskuksista, mikä näkyy kaupungin arkkitehtuurissa.

Vihreä saari Brač – valkoisia rantoja ja perhelomailua

Brac on Keski-Dalmatian suurin ja Adrianmeren kolmanneksi suurin saari. Vihreä Brač on yksi Kroatian aurinkoisimmista saarista ja se on tunnettu monista upeista rannoistaan. Bračin tunnetuin paikka on saaren eteläosassa sijaitseva Bol ja siellä Zlatni rat eli Kultainen niemeke. Tämä kullanvalkoinen ranta on koko Kroatian ja Adrianmeren tunnetuin ja kaunein ranta. Saaren pohjoisosassa Supetarissa on lapsiperheille tarkoitettu Family Garden -hotelli, Waterman Supetrus Resort. Hotellissa on useita erikokoisia uima-altaita, lastenkerho, lasten maskotit ja kaikkea, mitä onnistuneeseen perhelomaan tarvitaan.

Split – entisaikojen viehätystä ja nykypäivän trendejä

Split tarjoaa historiaa, rantoja ja hyvät mahdollisuudet omatoimisiin tutustumisretkiin. Kaupunki on vastustamaton yhdistelmä entisaikojen viehätystä ja nykypäivän trendejä. Splitissä vietetään urbaania lomaa historiallisessa miljöössä, missä on vanhoja rakennuksia ja muodikkaita ostoskatuja. Splitin satamasta on hyvät lauttayhteydet mm. Bračin ja Hvarin saarille.
 
Tämän jutun on kirjoittanut Tjäreborgin tiedottaja Arja, joka tuntee Makarska Rivieran lomakohteet, Splitin kaupungin sekä Hvarin ja Bracin saaret. Kristallinkirkas, turkoosi merivesi ja rannikon ja rantojen siisteys tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Kroatiaan voisi mennä aina uudestaan ja uudestaan.

Katso myös