Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

415 kohdetta, 602229 valmismatkaa
Kaipaatko lomallasi vaihtelua altaalla ja rannalla makoiluun? Vuokraa auto ja lähde tutkimusretkelle omia reittejäsi ja oman aikataulusi mukaan. Etenkin Euroopan lomakohteissa auton vuokraaminen on usein helppoa ja turvallista. Esimerkiksi 3 640 km²:n kokoinen Mallorca on helppo ottaa haltuun autoillen. Ja vaikka saari on kooltaan suhteellisen pieni, se tarjoaa paljon mielenkiintoisia nähtävää. Kannattaa kurvata katsomaan esimerkiksi näitä nähtävyyksiä: 

1. Luonnonsuojelualue La Reserva, Puig de Galatzo

Ainutlaatuisella luonnonsuojelualueella on mm. kukoistavaa kasvillisuutta, paljon erilaisia eläimiä ja 3,5 km pitkä vaellusreitti, jonka varrella on mahdollisuus nauttia yli 20 vesiputouksen kauneudesta. Rohkeimmat voivat vierailla Aventur-seikkailupuistossa ja kokeilla mm. erilaisia riippusiltoja, kiipeilyseiniä ja vaijeriliukua.

2. Vanha kartanoalue La Granja

Tutustu entisaikojen elämäntyyliin! La Granja -tilalla perinneasuihin pukeutuneet käsityöläiset esittelevät entisaikojen töitä ja työvälineitä. Keskiviikkoisin sekä perjantaisin tilalla järjestetään kansanjuhla. Ravintolassa ja kahvilassa pääset nauttimaan perinneherkkuja, joita voi myös ostaa kotiin viemisiksi.

3. Vuoristokaupunki Valldemossa

Kauniissa vuoristokaupungissa voit tutustua La Cartuja de Valldemossa -luostariin (tunnetaan myös Chopin-museona) sekä Michael Douglas -museoon, Costa Nordiin, jossa kerrotaan saaren pohjoispuolen historiasta. Valldemossasta lähtee myös useita merkittyjä patikointireittejä vuoristoon.

4. Deiàn taiteilijakylä

Pittoreski Deià on yksi Mallorcan parhaiten varjelluista jalokivistä. Tunnelmallisen kylän asukkaista n. 90 % sanotaan olevan taiteilijoita tai kirjailijoita. Kylä vetää puoleensa myös kulttuurin megatähtiä eri puolilta maailmaa. Deiàssa on paljon hyviä ravintoloita.

5. Sóller eli appelsiinilaakso

Puerto de Sóller on pieni kalastajakylä Mallorcan länsirannikolla. Kaupungin satamasta voit hypätä vanhan, hurmaavan raitiovaunun kyytiin ja matkata tuoksuvien sitruslehtojen läpi muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Sóllerin kylään. Sóllerin ympäristöstä lähtee paljon patikointireittejä sitruslehtoihin ja läheisiin vuoristokyliin.

6. Luonnonpuisto S’Albufera

Pohjois-Mallorcalla sijaitseva S´Albufera on n. 2000 hehtaarin kokoinen kosteikkoalue, jossa kasvaa yli 1500 eri kasvilajia. Alue on ihanteellinen vesi- ja kahlaajalinnuille, joiden lisäksi puistossa asuu liskoja, jyrsijöitä ja kilpikonnia.

7. Viinikellari Finca Son Bordils

Espanjalainen viini on tunnettu ympäri maailmaa. Mallorcan vanhimmassa bodegassa eli viinikellarissa pääset maistelemaan paikallisia viinejä. Saat myös selville kuinka viiniä valmistetaan vanhojen perinteiden mukaisesti, mutta nykyaikaisin apukeinoin.

8. Manacorin kaupunki

Mallorcan toiseksi suurimmassa kaupungin nimi tarkoittaa “käsi sydämellä”. Manacorissa pääset tutustumaan kuuluisaan Majorica-helmitehtaaseen, jossa kalansuomuista valmistetaan eräitä maailman hienoimmista helmistä.

9. Cap de Ses Salines -niemenkärki

Mallorcan eteläisin niemenkärki on säilynyt lähes koskemattomana, sillä maa-alueen omistaa varakas Marchin perhe, joka on vastustanut teiden rakentamista rannoille. Conejeran ja Isla Cabreran saaret näkyvät kaukana horisontissa. Niemen kärjessä on useita järviä ja laguuneja ja runsaasti lintuja.
 
Kiinnostuitko? Lue lisää Tjäreborgin Mallorcan autonvuokrausoppaasta ja tulosta Mallorcan reittiopas mukaasi matkalle.
 
Lue artikkelin toinen osa täältä.
 
Kuvat: Tjäreborg
 
Kirjoittaja on Tjäreborgin Copywriter Elli, joka tutustui Mallorcaan autoillen kesällä 2010. 

Katso myös