Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

415 kohdetta, 602229 valmismatkaa
Välimerellä sijaitseva, Espanjaan kuuluva Mallorca on näppärän kokoinen kohde ottaa haltuun autoillen. Itä-länsisuunnassa saarella on mittaa 100 kilometriä ja pohjois-eteläsuunnassa 75 kilometriä. Jos haluat seikkailla lomalla omia reittejäsi ja oman aikataulusi mukaan, kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja lähteä tutkimusmatkalle. Tässä artikkelissa esitellään muutamia tutustumisen arvoisia kohteita. Kannattaa kurvata katsomaan myös osassa I esitellyt nähtävyydet.

1. Esihistoriallinen Capocorb Vell

Tämä esihistoriallinen kylä on yksi alkuperäisasukkaiden, lingonheittäjien, parhaiten säilyneistä asumuksista. Uskotaan, että rakennusten perustukset on tehty jo 1000 vuotta eKr.

2. Ses Covetes/Es Trenc -ranta

Mallorcan vastine Karibialle! Saaren kauneimmalla rannalla hiekka on hienoa & valkoista ja meri kristallinkirkasta. Alueelle ei saa rakentaa, joten se on täysin koskematonta. Ranta soveltuu hyvin purjelautailuun.

3. Incan kaupunki

Mallorcan kolmanneksi suurin kaupunki tunnetaan nahkatuotteistaan. Torstaisin kaupungissa on suuret markkinat.

4. Pollensan kaupunki

Pollensa on yksi Mallorcan parhaiten säilyneistä kaupungeista. Se sijaitsee hedelmällisessä Vall d’en Marcin laaksossa, jonne ensimmäiset Mallorcalle saapuneet ihmiset asettuivat asumaan. Pollensan suurin nähtävyys on El Calvario -kappeli, joka sijaitsee Puig de Calvario -vuoren huipulla. Ylös kappeliin johtavien kivirappujen 365 askelmaa symboloivat vuoden jokaista päivää.

5. Formentorin niemimaa – pohjoisin piste

Formentorin niemimaa on Mallorcan pohjoisin piste. Kiipeä kivirappuja ylös Es Colomerin näköalapaikalle, josta voit ihailla henkeäsalpaavan upeita maisemia.

6. Capdepera-linna

1300-luvulta peräisin oleva linna on Mallorcan mahtavin linnoitus. Kaupungin asukkaat etsiytyivät linnan suojiin turvaan merirosvojen tehdessä tuhojaan linnan muurien ulkopuolella. Ylhäältä Nuestra Senyora de la Esperanxas -kirkon tasaiselta katolta näkee hyvin alas rannikolle.

7. Puig Sant Salvador

Täältä avautuvat mahtavat näköalat Mallorcan itärannikolle. Täällä on myös Santuari de Sant Salvador -luostari sekä ylellisesti koristelu kirkko.

8. Estellencsin vuoristokylä

Viehättävä Estellencs on tyypillinen mallorcalainen kylä. Se sijaitsee erityksissä Galazo-vuoren (1025 mpy) juurella. Kylässä aika tuntuu pysähtyneen satojen vuosien taakse ja ulkopuolisen ympäristön vaikutus on lähes olematon. Meren läheisyys teki Estellencsistä täydellisen ryöstökohteen merirosvoille. Vielä tänäkin päivänä voit nähdä puolustustornien raunioita siellä täällä. Kannattaa käydä myös kirkon kellotornissa sekä Es Trinquet Squaren tornissa.

9. Cuevas Hams -tippukiviluolat

Mallorcan kuuluisimmat tippukiviluolat sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Porto Criston ulkopuolella. Upeat tippukivimuodostelmat ovat kauniisti valaistuja. Luolastokierros huipentuu lyhyeen klassisen musiikin konserttiin Euroopan suurimmalla maanalaisella järvellä.

10. Palman kaupunki

Mallorcan lomalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös Palman kaupunkiin, joka on yksi Euroopan vauhdikkaimmista pienistä suurkaupungeista! Tarjolla on runsain mitoin kulttuuria, shoppailua ja huvittelumahdollisuuksia.
Kiinnostuitko? Lue lisää Tjäreborgin Mallorcan autonvuokrausoppaasta ja tulosta Mallorcan reittiopas mukaasi matkalle.
Kuvat: Tjäreborg
Kirjoittaja on Tjäreborgin Copywriter Elli, joka tutustui Mallorcaan autoillen kesällä 2010.

Katso myös