Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

500 kohdetta, 627089 valmismatkaa

Kreikan mantereella, Epiruksen alueella, sijaitsee pieni, 3 000 asukkaan Parga. Lahdenpoukamaan ja sen rinteeseen rakennetussa kaupungissa on mahdollista nauttia niin rantaelämästä kuin kahviloistakin.

Kohde sopii etenkin rauhallista lomaa etsiville. Sen sijaan kohde ei ole paras valinta liikuntaesteisille, sillä siellä on paljon kapeita mukulakivikujia ja paikoin jyrkkiä nousuja.

Useat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät matkoja Pargaan kesäkaudella. Lentoaika Prevezaan on vain hieman yli kolme tuntia. Bussikyyti lentoasemalta Pargaan vie noin tunnin.

Pargan kaupunki on rakentunut lahdenpoukamassa olevan pienen sataman ympärille amfiteatterin lailla. Rinteeseen tiiviisti rakennetut kauniit ja korumaiset rakennukset kätkevät huomaansa kapeita kauppojen ja ravintoloiden reunustamia kujia.

Kaupungissa voi aistia italialaista tunnelmaa, joka voi johtua useiden italialaisturistien lisäksi siitä, että kaupunkia hallitsivat aikanaan venetsialaiset. Satamasta kohoavan rinteen päällä onkin vuonna 1624 rakennettu venetsialaisten linnoitus, jossa voi istahtaa kahville ja nauttia upeista maisemista.

Parga on pienestä koostaan huolimatta oiva rantakohde. Pikkukivirannoissa onkin mistä valita, sillä aivan kaupungin kupeessa on kolme upeata rantaa.

Kaupungin reunalla sijaitseva pieni Krionerin ranta on nopein tapa kastautua kirkkaassa Joonian meressä. Pienen koonsa takia ranta on voi olla kuitenkin melko täynnä muita auringonottajia ja paikoittain roskainenkin.

Kaupungin satamaa rajaavan rinteen toisella puolella, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä, on puolestaan Valtoksen ranta, joka on Krioneria huomattavasti suurempi ja hyvin siisti. Sen rantakadulla on useita hyviä ravintoloita. Myös rannalle vievän kävelyreitin varrella on useita ravintoloita, joista avautuu kaunis näköala Valtokselle.

Pargan keskustasta noin kolmen kilometrin päässä sijaitseva Lichnosin ranta myös kokemisen arvoinen. Rannalle pääsee kätevästi satamasta lähtevillä veneillä, joiden edestakainen matka maksoi vuoden 2008 syyskuussa seitsemän euroa.

Rannalle voi myös kävellä kauniin oliivilehdon läpi. Reippaasti kävellen rannan saavuttaa noin 45 minuutissa. Myös Lichnoksessa on useita hyviä rantaravintoloita sekä pieni ruokakauppa.

Pargassa on useita paikallisia matkanjärjestäjiä, jotka järjestävät retkiä läheisille Antipaxoksen ja Paxoksen saarille. Laivalla voi vierailla myös suomalaisille tutulla Korfun saarella.

Pargasta voi tehdä myös useita erilaisia päiväretkiä ympäri Epiruksen aluetta, joissa voi tutustua esimerkiksi Nekromandeionin Haadeksen oraakkelin temppeliin. Retkien hinnat ovat 15 eurosta ylöspäin.

Omatoimiretkiä voi tehdä toki skootterilla, jonka vuokraus vaatii kuitenkin moottoripyöräajokortin.

Pargan satama-alueen rantabulevardi on täynnä ruokaravintoloita ja baareja. Sataman tuntumassa on niin perinteisiä kreikkalaisia ravintoloita kuin kalaravintoloitakin. Jos kreikkalainen ruoka ei maita, voi suunnata meksikolaiseen tai kiinalaiseen ravintolaan.

Kaupungin pienillä kujilla on useita tavernoja, joissa kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia. Hinta-laatu-suhde on tavernoissa kohdillaan. Esimerkiksi perinteiset moussaka ja stifado maksoivat keskimäärin seitsemän euroa, kun esimerkiksi pizzan hinta saattaa kohota jopa kymmeneen euroon.

Nopeaan nälkään saa helpotusta useista pienistä kebab-ravintoloista, joissa kannattaa maistaa ainakin maukasta pitaleipään käärittyä girosta!

Illanvietto jatkuu iloisesti rantabulevardin ja rinteen lukuisissa tyylikkäissä baareissa. Drinkit ovat Suomen hinnoissa, esimerkiksi cocktailit maksoivat noin seitsemän euroa. Olut ja viini ovat edullisempia. Pargassa on niin monia baareja, että viikon aikana täytyy olla ahkera kiertääkseen niistä jokaisen!

Pargassa on huomattavan paljon ampiaisia, joilta ei voi välttyä.

Päivisin ampiaisiin törmää etenkin lounaalla, jossa ne ilmestyvät kuin tyhjästä ruoan saapuessa pöytään. Onneksi ne eivät ole ärhäköitä pistämään!

Ampiaiset lienevätkin viehättävän Pargan ainut nurja puoli.

Teksti: Mari Paavoseppä /MTV3

Matkatarjouksia

Katso myös