Selaimesi on aavistuksen vanhentunutta mallia, eikä Lomakuumetta.fi siksi toimi sinulla täydellisesti. Päästäksesi oikeaan lomatunnelmaan, suosittelemme esimerkiksi Chrome-selaimen käyttöä.

472 kohdetta, 922903 valmismatkaa

Rikas kulttuuritarjonta ja kuumat hiekkarannat maustettuna kaupungin rennolla ilmapiirillä tekevät Espanjan Barcelonasta monipuolisen ja elämyksellisen matkakohteen.

Barcelona on toisaalta tärkeä bisneskaupunki ja toisaalta rento lomakaupunki. Sieltä matkailija löytää kaiken sen, mitä moderni suurkaupunki tarjoaa: korkealuokkaista keittiötä, hienoa kulttuuritarjontaa, laajat ostosmahdollisuudet ja paljon muuta. Barcelonalla on kuitenkin myös jotain sellaista, mikä monelta muulta suurkaupungilta puuttuu: rentoa lomatunnelmaa.

Barcelonassa on yli neljä kilometriä rantaviivaa. Vielä 90-luvun alussa Barcelonasta puhuttaessa ei usein rantoja mainittu, sillä ne olivat huonossa kunnossa. Kaupunki aloitti kuitenkin mittavat uudistustoimet, ja tänään Barcelonan rannoilla risteilevät viehättävät rantabulevardit ja veden äärellä komeilevat hiekkarannat ja huvivenesatamat. Puhtaat hiekkarannat ovatkin yksi nyky-Barcelonan vetonauloista.

Barcelonan erottaa monesta muusta Euroopan suurkaupungista juuri se, että siellä voi viettää perinteistä kaupunkilomaa kulttuurin ja hyvän ruoan parissa, ja myös nauttia upeista hiekkarannoista ja Välimeren lomatunnelmasta.

Yksi Barcelonan ominaispiirteistä on sen rikas kulttuuritarjonta. Arkkitehtuurisesti upea kaupunki viehättää matkailijaa moninaisilla tapahtumilla katutaiteesta korkeatasoiseen oopperaan. Myös Barcelonan museotarjonta on vertaansa vailla. Kaupungin 54 museota esittelevät monenlaista taidetta, mukaan lukien kuuluisien taiteilijoiden, esimerkiksi Mirón, Tàpiesin ja Picasson töitä.

Modernistisen taidesuuntauksen vaikutukset näkyvät Barcelonassa kaikkialla, niin rakennuksissa ja lyhtypylväissä kuin penkeissäkin. Barcelonan kuuluisan arkkitehtineron Antonío Gaudín työt ovat olennainen osa kaupungin ilmettä.

Kuuluisimmat Gaudín suunnittelemat rakennukset ovat La Padrera ja Sagrada Família. Niiden värikästä mosaiikkia ja aaltoilevia seiniä voi vain ihastella. Gaudín luomusten lisäksi Barcelonan arkkitehtuurista löytyy muun muassa keskiaikaisia taloja ja kujia goottilaisesta kaupunginosasta.

Katalonia on Espanjan maakunta, jonka oma historia, kulttuuri, kieli ja ruokaperintö ovat näkyvästi esillä maakunnan pääkaupungissa Barcelonassa. Katalonialaiseen keittiöön kuuluvat tuhdimman puoleiset makkara- ja porsasruoat ja toisaalta äyriäiset kuten mustekala, jättikatkaravut ja simpukat. Myös voimakkaat kastikkeet ovat tyypillisiä katalonialaiselle keittiölle. Barcelonassa on ravintoloita yli 10 000, joten katalonialaisten herkkujen lisäksi ruokaa löytyy varmasti joka makuun.

Barcelonassa vietetään keittiön, ruoan ja gastronomian vuotta maaliskuuhun 2006 asti. Kaupungissa järjestetään kymmeniä teemavuoteen liittyviä tapahtumia kuten näyttelyitä, maistajaisia, konferensseja ja tapaamisia.

Barcelonassa on vilkas yöelämä, ja päivä venyykin yleensä myöhään yöhön. Päivällinen syödään tavallisesti vasta kymmeneltä, jonka jälkeen vietetään vielä pitkään iltaa kaupungilla. Lukuisat ravintolat, baarit, diskot ja muut menopaikat nielevät sisäänsä ihmisiä, mutta kaduillakin on tapahtumia ja tunnelmaa.

Erilaisia esityksiä ja show-tapahtumia on tarjolla niin sisä- kuin ulkotiloissa ja yöelämä jatkuu auringon nousuun asti. Kaupungissa korviin kantautuva musiikki vaihtelee klassisesta ja jatsista kuumiin latinalaisrytmeihin ja flamencoon.

Barcelonan ilmapiiri on nuorekas. Uusi ja vanha kohtaavat tavoissa, kulttuurissa, katukuvan rakennuksissa ja ihmisissä. Vallitseva ilmapiiri on dynaaminen ja menevä. Kaupungin kaduilla vaeltelu ja katukahviloissa istuskelu kuuluvat olennaisena osana elämään Barcelonassa. Tämän voi todeta erityisesti La Ramblalla, joka on noin kaksi kilometriä pitkä katu täynnä ihmisiä, kahviloita, katutaiteilijoita ja aitoa Barcelonan tunnelmaa.

Barcelonassa vallitsee monista suurkaupungeista poiketen rento ilmapiiri, mitä lomailija osaa varmasti arvostaa, kun vaeltaa ympäri kuohuilevaa La Ramblaa ja tutustuu kaupungin viehättäviin pieniin kujiin. Barcelonassa on helppo liikkua. Eniten kaupungista saa irti tutustumalla siihen jalkaisin, mutta sieltä löytyy myös hyvä metroverkosto.

Kaupungissa ei ahdistu melusta, kiireestä tai turvattomuudesta. Sen sijaan siellä saa kulttuurin, ruoan ja hiekkarantojen lisäsi nauttia ihmisten ystävällisyydestä, vilkkaasta katuelämästä sekä rennosta ja nuorekkaasta tunnelmasta.

Teksti:
Maria Hiltunen / Mediafocus

Kuvat: SXC

Matkatarjouksia

Katso myös